Pearl Harbor

luni, 15 august 2011

Ma tineam de multa vreme sa vad filmul. Mereu imi gaseam un alt film de vazut si pe el il abandonam.
Insa, aseara am zis ca trebuie sa il vad.
Cred ca toti stiu ce s-a intamplat la 7 decembrie 1941... cred.
7 decembrie 1941, atacul de la Pearl Harbor. Atacul japonezilor contra americanilor. Prin acest atac SUA a intrat in cel de-la doilea razboi mondial. Asa, o mica recapitulare a istoriei din primii ani de liceu.

“Ieri, 7 decembrie 1941 - o zi cumplită care va dăinui ca atare peste veacuri – Statele Unite au fost ţinta atacului inopinat al forţelor aeriene şi navale ale Imperiului japonez.”

Într-o dimineaţă liniştită de Duminică, în decembrie, când copiii se joacă, iar familiile merg la biserică, avioane de luptă japoneze au brăzdat cerul, lansând un atac surpriză asupra forţelor armatei americane din Pearl Harbor, Hawaii. Această zi care a scos America din izolarea sa liniştită şi a aruncat-o în plin război, schimbând cursul istoriei, este oglindită într-un film despre patriotism, pasiune şi dragoste.
Povestea se axează pe evenimentele din 7 decembrie 1941, care au schimbat viaţa a doi tineri şi curajoşi piloţi (interpretaţi de Ben Affleck şi Josh Hartnett) şi a unei asistente medicale frumoase şi devotate (interpretată de Kate Beckinsale). Este povestea unei victorii eroice, a curajului şi a dragostei fără limite, a impactului devastator al războiului.
" Doamna, va rog, nu-mi luati aripile!"